Banner Brostforminskning

FÖRMINSKNINGSOPERATION AV BRÖST
(Reduct. mammoplastia)

Estetisk kosmetisk kirurgi är en viktig del inom plastikkirurgin. Med dess hjälp behandlas utseendet och åldersförändringar. Med den estetiska kirurgins hjälp eftersträvas ett harmoniskt resultat. Med den kosmetiska kirurgin uppnås ett önskat utseende som resulterar i ett ökat självförtroende och en tryggare självkänsla.

ALLMÄNT

I den västerländska kulturen förknippas bröstens utseende med kvinnlighet och spelar en stor roll i kvinnans psykosociala och sexuella betydelse. För stora bröst orsakar ofta hållnings, axel och ryggbesvär, kan även vara till hinder vid fysisk aktivitet. Med den här operationen lindras dessa symtom och förbättrar utseendet. Brösten blir mindre, lättare fastare och lyfts upp. Bröstvårtan lyfts upp och kan samtidigt förminskas. Dina bröst blir mindre, fastare, naturligt formade i proportion till din kropp.

INNAN OPERATION

I Reval Klinikens skönhetspaket ingår kostnadsfri e-post konsultation. Under den första konsultationen kommer man överens om vilka åtgärder som passar dig bäst. Själva operationen utförs på vår finskägda klinik i Tallinn, byggd för att kunna tillgodose dina behov. Vår klinik har de bästa rekommendationer i hela Norden och vår personal är mycket välutbildad. Du har även tillgång till en personlig sköterska dygnet runt.

Operationsdagen

Kirurgen går igenom operationen med dig. Operationssnitten ritas upp. Du träffar även narkosläkaren innan operation och vid behov görs en hälsokontroll.

NARKOS

Bröstförminskningen görs alltid i narkos, om inga särskilda hinder föreligger.

OPERATION

Operationssnittet läggs i en linje upp mot bröstvårtan och runt bröstvårtan. Nästa snitt läggs i bröstvecket. Fett och bröstvävnad formas till rätt form och storlek. Bröstvårta med vårtgård flyttas upp och blodkärl och nervbanor flyttas med. Såret sys med smala stygn och förband läggs på. Operationen håller på från 3 - 5 timmar.

EFTER OPERATION

De första timmarna efter operation övervakas du av narkosläkare och anestesisjuksköterska. Vid behov får du smärtstillande. Du stannar kvar på kliniken minst en natt och har tillgång till en personlig sköterska hela natten. Dagen efter operation blir du undersökt av opererande kirurg. Dränaget dras Du får hjälp att ta på dig behån (absolut inga byglar). Behån ska du bära i tre månader dag och natt, för att underlätta läkning.

Smärta

Smärtan efter operation är individuell. Smärtstillande fås på recept vid behov. Svullnad och blåmärken förekommer i regel i 1-2 veckor. De flesta kan återgå till vardagen ca. 1 vecka efter operationen. Undvik hård fysisk träning de första fyra veckorna efter operation. Under dessa fyra veckor ska du inte lyfta tungt eller knuffa varor. Det är bra att undvika sexuell upphetsning den första veckan pg a ökad risk för svullnad eller blåmärken.

Sårvård

Såret skall hållas torrt speciellt de fem första dygnen efter operation. Sårkompresserna ska sitta på tills stygnen tas och efter det skall såret tejpas i en vecka. Sårkompresserna ska bytas om de blir smutsiga eller blöta, kompresserna ska vara sterila, finns att köpa på apotek. Om behån skaver lägg bomull emellan. Rör ej vid såret. Kontakta kliniken om smärtan tilltar, vid feber, rodnad, blödning eller om det börjar lukta illa om såret. Stygnen tas efter ca. 10 dagar. Rökning försämrar läkning.

Ärr

För att bleka och mjuka upp ärren snabbare kan du köpa Hirudoid kräm från apoteket vilket ska appliceras 2 ggr per dag i 4 veckor. Skydda ärren från solen i minst 3 månader för att undvika pigmentering av ärren.

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

Våra kvalificerade kirurger och sköterskor med vårdpersonal utgör tillsammans ett operationsteam där vi gör allt för att minimera risker och komplikationer. Vid bröstförminskning är risker och komplikationer minimala. Alla operationer innebär dock risker som blödningar, infektioner, ärr bildning och komplikationer under narkos.

Infektion

Infektioner kan uppstå vid vilka operationer som helst och för att minimera risken ges en antibiotikakur efter bröstoperationen till en kostnad av 75-150 kr.

Blodansamling (blåmärken)

Blodansamlingar vid bröstförstorning är mycket ovanligt. Det beror på blodcirkulationen runt protesen eller i operationssåret. De uppkommer direkt snart efter operation. Mindre blodansamlingar försvinner av sig själv emedan större avlägsnas operativt via dränage.

Bröst och bröstvårtans känselnedsättning

De ytliga nerverna vid bröstet och bröstvårtorna kan skadas och orsaka känselnedsättning. Detta är dock övergående.

SLUTRESULTAT

Även om svullnad och blåmärken har försvunnit efter några veckor, tar det 3 månader för brösten att fixeras på sin plats.

Vår klinik gör sitt bästa för att du ska bli nöjd med resultatet. Vi strävar efter att dina nya bröst skall se och kännas så naturliga som möjligt. Med en bröstförminskning uppnår du ett önskat utseende. Självkänsla och självförtroende är viktiga aspekter för våra kunder.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
TALLINN ESTONIA

Beställ tid för en kostnadsfri konsultation
eller kontakta oss för rådgivning via e-post
E-mail: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------