Banner Brostforstoring

Estetisk kosmetisk kirurgi skiljer sig inte från plastik kirurgi. Med hjälp av det behandlas utseendemässiga variationer, som åldrande och medfödda kroppsliga defekter och mindre fel. Med plastikkirurgi, strävas efter ett så bra utseende som möjligt, med ett harmoniskt slutreseultat.

GENERELLT

I den västerländska kulturen förknippas bröstens utseende med kvinnlighet och spelar en stor roll i kvinnnas psykosociala och sexuella betydelse. Att förstora brösten förbättrar kroppens utseende och ökar livskvaliten. Ofta används bröstproteser vid operationerna.

En bröstoperation är väldigt personlig. Eftersom alla människor är olika ska ett möjligt beslut att genomgå en operation fattas efter eget behov. Det är inte ovanligt att brösten inte är lika till utseende. Storlek och form är inte bestående. Det beror på många olika faktorer som ålder, graviditet, vikt, arvsanlag och hudens elastisitet. Brösten kan också vara olika stora, det här är normalt och förekommer hos många kvinnor.

INDIKATIONER

Bröstförstorning görs på kvinnor vars bröst är färdigutvecklade.
Vid bröstförstoring uppnås olika kriterier.

bullet Att förstora små bröst
bullet Att få lika stora bröst
bullet Att korrigiera formen
bullet Att lyfta förslappade bröst

INPLANTAT

Det finns många olika bröstproteser på våra marknaden. Den som vi använder mest, är fylld med silikongel, textuerad. Även känd som hallongele. Protesskalen är mjuka och elastiska. Med protesen uppnås en perfekt form och ett naturligt utseende. Det finns också proteser som är anatomisk formade. Protesen är i huvudsak gjord av silikon.

Enligt Gabriel 1993, Schusterman 1993 och Peters 1994 gjorda vetenskapliga forskningar finns det inget som tyder på silikon orsakar allergier eller cancer.

Beroende på bröstens form och vävnadsmassa placeras protesen under muskeln eller under bröstvävnaden.

INNAN OPERATIONEN

Vi startar upp processen med e-post konsultation. Där du får information om proteserna, operationen, efterbehandling och eventuella risker. Informera oss med hjälp av en frågeformulär om eventuella sjukdomar och medicinering etc. Om inga hinder finns bokas du in för en operation. Eventuella mediciner tas med.

Operationsdagen

Under operationsdagen bestämms storleken på protesen efter diskutionerna med opererande kirurg. Därefter ritas operationsområdet upp. Du träffar också narkosläkaren innan operationen och vid behov görs en hälsokontroll.

NARKOS

Bröstförstornig görs alltid i narkos, om inga särskilda hinder föreligger.

OPERATION

Operationssnittet läggs under bröstet i hudvecket. Snittet är 3-5 cm långt, beroende på protesens storlek. Protesen placeras i sitt läge. Operationssnittet sys i tre lager. Efter operationen läggs ett stadigt förband över bröstet innan du vaknat från narkosen.

EFTER OPERATION

De första timmarna efter operation övervakas du av narkosläkare och anestesisjuksköterska. Vid behov får du smärtstillande. Du stannar kvar på kliniken minst en natt och har tillgång till en personlig sköterska hela natten. Dagen efter operation blir du undersökt av opererande kirurg. Kirurgen visar dig hur du skall massera brösten. Du får hjälp att ta på dig behån (absolut inga byglar). Behån ska du bära i tre månader dag och natt, för att protesen skall sitta på sin plats och säcken som bildas runt protesen har hunnit bli färdig. Om du har fått protesen under muskeln behöver du inte bära behå.

Smärta

Smärtan efter operation är individuell. Smärtstillande fås på recept vid behov. Svullnad och blåmärken förekommer i regel i 1-2 veckor. De flesta kan återgå till vardagen ca. 1 vecka efter operation. Undvik hård fysisk träning de första fyra veckorna efter operation. Under dessa fyra veckor ska du inte lyfta tungt eller knuffa varor. Det är bra att undvika sexuell upphetsning den första veckan på grund av en ökad risk för svullnad eller blåmärken. Endast mjuk bröstmassage rekommenderas de första tre månaderna.

Sårvård

Såret skall hållas torrt speciellt de fem första dygnen efter operation. Sårkompresserna ska sitta på tills stygnen tas och efter det skall såret tejpas i en vecka. Sårkompresserna ska bytas om de blir smutsiga eller blöta, kompresserna ska vara sterila, finns att köpa på apotek. Om behån skaver lägg bomull emellan. Rör ej vid såret. Kontakta kliniken om smärtan tilltar, vid feber, rodnad, blödning eller om det börjar lukta illa om såret. Stygnen tas efter ca. 10 dagar. Rökning försämrar läkning.

Ärr

För att bleka och mjuka upp ärren snabbare kan du köpa hiru- doid kräm från apoteket vilket ska appliceras 2 ggr per dag i 4 veckor. Skydda ärren från solen i minst 3 månader för att undvika pigmentering av ärren.

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

Våra kvalificerade kirurger och sköterskor med vårdpersonal utgör tillsammans ett operationsteam som gör allt för att minimera risker och komplikationer.

Vid bröstförstorning är risker och komplikationer minimala. Alla operationer innebär dock risker som blödningar, infektioner, ärr bildning och komplikationer under narkos. Utstötningsrisken är 0,0001 %.

Kapselbildning

Kroppens bindväv bildar alltid en bindvävskapsel runt protesen vilken ibland kan bli hård. Proteser med textuerad yta och rätt massage teknik minskar dock den risken.

Infektion

Infektioner kan uppstå vid vilka operationer som helst och för att minimera risken ges en antibiotikakur efter bröstoperationen till en kostnad av 75-150 kr.

Blodansamling (blåmärken)

Blodansamlingar vid bröstförstorning är mycket ovanligt. Det beror på blodcirkulationen runt protesen eller i operationssåret. De uppkommer direkt snart efter operation. Mindre blodansamlingar försvinner av sig själv emedan större avlägsnas operativt via dränage.

Bröst och vårtans känselnedsättning

De ytliga nerverna vid bröstet och bröstvårtorna kan skadas och orsaka känselnedsättning. Detta är dock övergående.

Cancer

Det finns idag inga vetenskapliga belägg att kvinnor med proteser insjuknar lättare i cancer än andra kvinnor. (Silikon orsakar ej cancer Duodecim 1998 : 114 (9) : 837.)

Knaster

Knaster under huden, beror på att luft kommit in under huden under operation, försvinner efter en vecka.

SLUTRESULTAT

Även om svullnad och blåmärken har försvunnit efter några veckor, tar det 3 månader för brösten att fixeras på sin plats. Vår klinik gör sitt bästa för att du ska bli nöjd med resultatet. Vi strävar efter att dina nya bröst skall se och kännas så naturliga som möjligt. Med en bröstförstorning uppnår du ett önskat utseende. Självkänsla och självförtroende är viktiga aspekter för våra kunder.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
TALLINN ESTONIA

Beställ tid för en kostnadsfri konsultation
eller kontakta oss för rådgivning via e-post
E-mail: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------