Banner Potilasohje

YLEISOHJEET LEIKKAUKSEEN TULEVILLE

Reval Clinic palvelupaketti sisältää maksullisen lääkärin konsultaation Suomessa. Alustavassa konsultaatiossa arvioidaan haluttu toimenpide konsultin tai lääkärin toimesta. Kauneusleikkauksen toimenpide suoritetaan Tallinnan keskustassa olevassa yksityisklinikassa. Klinikka on arvostettu pohjoismaissa ja siellä työskentelevät koulutetut alan ammattilaiset, palveleva henkilökunta on suomenkieltä osaava. Palvelupaketti sisältää matkan Helsinki - Tallinna - Helsinki, kuljetukset satamasta klinikalle ja takaisin, suoritettavan toimenpiteen, toimenpiteestä riippuvan majoituksen klinikalla ja jälkihoidon Helsingissä. Matkustamiseksi tarvitaan voimassaoleva Passi, viisumia ei tarvita. Klinikan vastaanottohenkilö odottaa sinua passintarkastuksen jälkeen rinnassa merkki "Reval Clinic". Paketin hintaan ei sisälly rintarauhasleikkauksen jälkihoidossa tarvittavat rintaliivit, rasvaimun jälkihoitohousut eikä jälkihoito antibiootit. Niitä on mahdollista ostaa Tallinnan klinikalta.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle tulevasta toimenpiteestä, sen kulusta samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultaatiossa pitää ilmoittaa kaikki aikaisemmat sairaudet ja nykyhetkellä käytettävät lääkkeet samoin allergiat. Mikäli käytät pitkäaikaisia lääkkeitä ota ne matkalle mukaan. Mikäli olet käyttänyt jatkuvasti särkylääkkeitä tai verta ohentavia lääkkeitä (esim. Burana, Orudis, Ketomex tai Marevan) pitää lääkitys lopettaa kaksi viikkoa ennen toimenpidettä. Vältä leikkausta kuukautisvuotojen ensimmäisinä päivinä tai hae lääkäriltä kuukautissiirto lääkkeitä. Alkoholin käyttö on kielletty 24h ennen leikkausta tai leikkaus päivänä, koska yhteisvaikutus annettujen lääkkeiden kanssa voi olla vaarallinen, myös autolla ajo leikkauksen jälkeen on kielletty annettujen lääkkeiden vuoksi. Mikäli sinulla on toimenpide nukutuksessa leikkausaamuna ei saa syödä, juoda eikä tupakoida noin 5 tuntia ennen leikkausta. Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa voi syödä kevyesti.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Jäät ensimmäiseksi yöksi jälkihoitoon, hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa ja saat jälkihoito ohjeet mitä sinun pitää noudattaa. Paikallispuudutuksessa tehdyissä toimenpiteissä kotiudut jo samana päivänä. Tarvittaessa lisätietoja, ota yhteys lääkäriisi tai konsulttiin.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------