Banner Rintojen suurennus

YLEISTÄ

Tiedustelut Suomessa:
Email: revalclinic@revalclinic.com

Länsimaisessa kulttuurissa rintojen ulkomuoto liittyy naisellisuuteen ja sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Rintojen suurennusleikkaus (augmentaatio) parantaa usein naisen vartalonmuotoa ja näin myös elämänlaatua. Leikkaus tehdään useimmiten rintaproteesin avulla. Rintaleikkaus on jokaiselle erittäin henkilökohtainen. Jokaisen ihmisen tarpeet ovat erilaiset ja päätös mahdollisesta leikkauksesta pitäisi jokaisen tehdä itse riippuen omista tarpeista, haluista ja toiveista. Jokaisella ihmisellä on eri kokoiset ja eri näköiset rinnat. Rintojen koko ja muoto ei ole pysyvää. Niihin vaikuttavat monet tekijät kuten ikä, raskaudet, painon vaihtelut, perinnölliset tekijät ja ihon joustavuus. Rinnat voivat olla myös eripariset. Tällaiset muodon ja koon eroamiset ovat normaalia ja sitä esiintyy useammilla naisilla.

INDIKAATIOT (hoidonaihe)Rintojen suurennusleikkaus voidaan suorittaa aikuisille naisille jonka rinnat ovat kehittyneet täydellisesti. Joskus rinnat on mahdollista leikata nuorempanakin jos ne esim. aiheuttavat suoranaista kärsimystä (epäsymmetrisistä tai epämuodostuneista rinnoista).

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan saavuttaa monia erilaisia päämääriä:

Kuva Piste Pienten rintojen suurentaminen.
Kuva Piste Rintojen epäsymmetrisyyden korjaaminen.
Kuva Piste Rintojen muodon korjaaminen.
Kuva Piste Veltostuneiden rintojen korjaaminen.

Uusi vartalon muoto ja henkilökohtainen tyytyväisyys kohottavat naisen itsetuntoa myös henkisesti.

RINTOJEN SUURENNUSLEIKKAUKSESSA KÄYTETTÄVÄT RINTAPROTEESIT

Nykyään käytetään kahta tyyppiä rintaproteesia, pyöreä malli ja pisaramalli näin sanottu anatominen proteesi. Rintaproteesi asennetaan potilaskohtaisesti oman rinnanmuodosta riippuen rintarauhaskudoksen tai rintalihaksen alle.

Meiltä löytyy runsaasti eri firmojen valmistamia rintaimplantteja. Rintaimplantti koostuu aina ulkokuoresta ja sen sisällä olevasta täytteestä. Nykyisin on koko maailmassa käytössä kuitenkin ei vuotava silikoni- geelitäytteinen proteesi, näitä implantteja käytetään niitein parempien ominaisuuksien vuoksi. Nykyaikana käytetään implantti täytteenä kiinteä ei vuotava koheesiogeeliä, joka säilyttää erinomaisesti muotonsa.

Rintaimplantin kuori on ollut aikaisemmin sileä, mutta nykyisin valmistetaan kuori karheapintaisena, koska karhea pinta vähentää kapselikontraktuuran muodostumista ja parantaa kudoksen tarttuvuutta implantin pinnalle. Kuorimateriaali on silikoni ja sitä on vahvistettu eri menetelmillä läpivuotamattomaksi, eri firmoilla omilla patenteilla.

Meiltä löytyy implantti valikoimasta:
NAGOR, SEBBIN, MOTIVA ja POLYTECH. (Lisätietoja www.justbreastimplants.com)

Älä käytä halpoja rintaimplantteja, niistä voi koitua vahinkoa Sinun terveydelle. !!!

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin luona. Konsultti kertoo sinulle proteesi vaihtoehdoista ja leikkauksen kulusta samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle paras mahdollinen vaihtoehto rintaleikkaukseen.

Sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete, nämä tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa rintaproteesin koosta ja sinulle piirretään "leikkauskartta" leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee sinun kanssa tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

NUKUTUS

Rintojen suurennusleikkaus tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Sinä olet nukutuksessa koko leikkauksen ajan.

LEIKKAUS

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan useimmiten rintojen ala-puolella olevaan ihon laskokseen 3 - 5 cm riippuen proteesin koosta, josta proteesi viedään sisään ennen leikkausta sovittuun paikkaan, haava suljetaan kolmessa kerroksessa, iholle laitetaan yksi ihonsisäinen ommel. Leikkaus tehdään myös kainalokuopan kautta tai nännin pihan kautta mutta näitä leikkauksia käytetään nykyään hyvin harvoin. Sinulle laitetaan tukevat siteet ennen kuin ehdit herätä. Leikkaus vie puolestatoista kahteen tuntiin.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla, tarvittaessa saat kipulääkettä. Jäät ensimmäiseksi yöksi jälkihoitoon, hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen asetetaan rintaliivit (alareuna pehmeä) niitä liivejä joudut pitämään 3 kuukautta yötä päivää jotta proteesi asettuu oikealle paikalle. Mikäli proteesi on asetettu rintalihaksen alle rintaliivejä ei tarvitse käyttää.

Tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon jälkeen leikkauksesta, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia. Ainoastaan varovainen rintojen opastettu hieronta 3 kuukauden ajan leikkauksen jälkeen on suositeltavaa.

Haavanhoito

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Viiden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Sen jälkeen ei haittaa jos haava peseytymisen tai suihkun yhteydessä kastuu. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto noin 10 vuorokauden kuluttua. Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

Arvenhoito

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariini valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen suurennusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

Kotelon (kapselin) muodostuminen

Elimistön sidekudos muodostaa aina proteesin ympärille sidekudoskapselin joka voi joissain tapauksissa aikaa myöten tuntua kovalta. Nykyisin käytettävät karheapintaiset proteesit sekä opastettu hieronta kuitenkin vähentävät olennaisesti kapselin muodostumista.

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen rintaleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

Verenpurkauma

Verenpurkauma on rintojen protesoinnin yhteydessä erittäin harvinaista, mutta mahdollista. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa proteesin ympärillä tai leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria voidaan joutua poistamaan uusinta leikkauksen avulla.

Nännin ja rinnan tuntohäiriö

Joskus voi nännien tai rintojen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

Syöpä

Tällä hetkellä ei ole vielä tieteellisesti todistettua että naiset, joilla on rintaproteesit voivat sairastua helpommin, kuin muut naiset syöpään. (silikonirinnat eivät aiheuta syöpää Duodecim 1998;114(9): 837)

Rutina ihon alla

Rutina johtuu leikkaushaavasta päässeestä ilmasta ja poistuu aikaa myöten (noin 1 viikko).

LOPPUTULOS

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen voi rintojen oikealle paikalle asettuminen viedä jopa kolme kuukautta. Klinikkamme tekee kaikkensa jotta leikkauksesta tulisi juuri sinulle sopiva. Tarkoituksenamme on saada rintasi näyttämään ja tuntumaan luonnollisilta leikkauksen jälkeen.

Rinnansuurennus leikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Olemme huomanneet että nykynaiset ovat hyvin valistuneita ja hyvin tietoisia rintojen suurennusleikkauksesta. Teillä on nyt mahdollisuus tilata leikkaus netin välityksellä.

Lisätietoja antaa suoralinja lääkäriin revalclinic@revalclinic.com.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------