Banner Silmäluomileikkaus
Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikka kirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa ulkonäön muutoksia. Muutokset syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena. Iän myötä yläluomeen muodostuu poimu, joka voi laskeutua ripsien päälle ja pienentää näkökenttää. Alaluomien alueella silmäkuopan rasva työntyy luomen lihaskerroksen alle ja aiheuttaa pullottavan alaluomen, samoin voi tapahtua myös yläluomessa. Suomalasilla on tyypillisesti hyvin matala yläluomen laskos. Meikit leviävät, kun laskos ei oikene silmiä räpyteltäessä. Asiakkaalla voi esiintyä toistuvaa päänsärkyä, särky saattaa johtua siitä, että asiakas nostaa alitajuisesti kulmakarvojaan vähentääkseen paineen tunnetta silmissä tai laajentaakseen näkökenttäänsä nähdäkseen paremmin.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle silmäluomileikkaus toimenpiteestä ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Mikäli asiakas on varma halutusta toimenpiteestä voi konsultaation ja toimenpiteen suorittaa Tallinnan klinikalla. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavanlääkärin kanssa silmäluomi leikkauksesta ja sinulle piirretään "leikkauskartta" leikkausalueelle. Leikkaus suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa, mikäli toimenpide suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

LEIKKAUS

Yläluomileikkauksen viilto suoritetaan yläluomen luomivakoon ja ne ovat huomaamattomat. Sen jälkeen poistetaan ylimääräistä rasvakudosta, lihasta sekä ihoa. Haava suljetaan yhdellä ihon sisäisellä langalla, joskus tarvittaessa lisätään muutama yksittäinen ommel. Samassa leikkauksessa voi suorittaa myös silmäluomen kiinnitys-leikkauksen, joka estää myöhemmän ajan ihon venymisen.

Alaluomileikkauksen viilto suoritetaan alaluomen ripsien alapuolelle. Tarvittaessa poistetaan hieman rasvakudosta ja ihoa. Nykyaikana sen leikkauksen yhteydessä nostetaan ja kiinnitetään poskipään pehmytkudoksia takaisin paikalleen, tätä kutsutaan keskikasvojen kiinnitykseksi.

Emme suosittele ylä- ja alaluomileikkausta saman aikaisesti, suosittelemme noin neljän viikon väliaikaa.

LEIKKAUKSEN JÄLKEENLeikkauksen jälkeen asiakas lepää 2 - 4 tuntia viilentävät sidokset silmillä verenvuotojen minimoimiseksi, silmäluomet voivat leikkauksen jälkeen olla turvoksissa. Suosittelemme leikkauksen jälkeen aurinkolaseja. Asiakas pääsee yleensä kotiin jo samana päivänä. Tavallisesti kipuja ei ole. Tikkien poisto suositellaan 6-7 päivän kuluttua leikkauksesta. Noudata haavanhoito ohjeita.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sitä voi hoitaa antibiooteilla. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

Verenpurkauma

Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------