Banner Rintojen pienennys

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Länsimaisessa kulttuurissa rintojen ulkomuoto liittyy naisellisuuteen ja sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Liian suuret rinnat saattavat aiheuttaa ryhtivikoja ja niska- hartiakipuja, myös rajoittaa liikuntaa ja harrastus mahdollisuuksia. Rintojen pienennysleikkaus suoritetaan niiden oireiden helpottamiseksi ja ulkonäön parantamiseksi. Leikkauksessa rinnoista tehdään pienemmät, kevyemmät, kiinteämmät ja korkeammalle nostetut. Nänninpihan voidaan myöskin tehdä pienemmän kokoiseksi, tarkoituksena on antaa sinulle pienemmän kokoiset ja paremman muotoiset rinnat, jotka ovat oikeassa suhteessa vartalosi kanssa.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti kertoo sinulle leikkauksen kulusta samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle paras mahdollinen vaihtoehto rintojen pienennysleikkaukseen. Sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraääni-lähete, nämä tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä


Keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa rintojen pienennys leikkauksesta ja sinulle piirretään "leikkauskartta" leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee sinun kanssa tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

NUKUTUS

Rintojen pienennusleikkaus tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Sinä olet nukutuksessa koko leikkauksen ajan.

LEIKKAUS

Nukutuksen jälkeen tehdään pystyviilto, jossa leikkaus viilto kulkee nänninpihan ympäri ja siitä suoraan rinnan alle laskokseen. Rasvakudos rintarauhaskudos ja iho muotoillaan oikeaan kokoon ja muotoon. Nännit ja nänninpiha siirretään niiden uusille nuorekkaammille paikoille, ne säilyttävät entiset verisuonet ja hermoradat. Haavat ommellaan ohuilla tikeillä ja asetetaan siteet teipit. Leikkaus kestää kolmesta viiteen tuntia.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla, tarvittaessa saat kipulääkettä. Jäät ensimmäiseksi yöksi jälkihoitoon, hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri poistaa dreenit ja asettaa uudet siteet ja tarkastaa sinut, minkä jälkeen asetetaan rintaliivit (alareuna pehmeä) niitä liivejä joudut pitämään 3 kuukautta yötä päivää jotta rintarauhanen parantuisi normaalisti. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa vaikkakin ne ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja mustelmia voi esiintyä, ne kestävät noin 1 - 2 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin neljän viikon jälkeen leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon jälkeen leikkauksesta. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon jälkeen leikkauksesta, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia.

Haavanhoito

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto yli 10 vuorokauden kuluttua. Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

Arvenhoito

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariini valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Tulehdus

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen pienennysleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------