Banner Rasvaimu

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Rasvasolujen määrä lisääntyy ihmisellä puberteettiin saakka, jonka jälkeen solujen määrä pysyy suunnilleen samana. Lihomisen tai laihtumisen myötä nämä rasvasolut suurenevat tai pienenevät. Rasvaimulla (liposuctio) poistetaan rasvasoluja eikä toimenpiteen jälkeen tapahtuva lihominen aiheuta hoidetuille alueille enää ylimääräisiä rasvakertymiä. Kun ihon alla olevaa rasvakudosta muotoillaan, aiheutetaan ihoon lievä kutistava vaikutus. Yhdellä kertaa on mahdollista poistaa n 0.5 - 6 litraa rasvakudosta.Toimenpiteen tulos on periaatteessa pysyvä. Kuitenkin ikääntyminen vähentää ihon kimmoisuutta ja tulos saattaa siten kärsiä. Paras tulos saadaan henkilöllä, jolla ihon kimmoisuus on tallella eikä ihoalueelle ole vielä syntynyt kuoppaisuutta. Rasvaimu ei ole laihduttamisen tai liikunnan korvike, mutta se on yksi tapa poistaa paikallistunutta rasvakudosta alueittain. Rasvaimu suoritettiin ensimmäisen kerran Euroopassa 1970 luvun lopulla. Siitä on tullut yksi tavallisimmista plastiikkakirurgisista toimenpiteistä. Kuitenkin viime aikoina on ollut merkittävää kehitystä rasvaimutekniikassa:

bullet kapeammat instrumentit
bullet rasvakudoksen laajentamista liuoksella "tumescent tekniikka".

Tämä vähentää verenvuotoa ja tällä tavoin vähenee operaation jälkeiset verenpurkaumat. Neste tekee myös rasvasta pehmeämmän ja helpomman poistettavan.

INDIKAATIOT (hoidonaihe)

Rasvaimu sopii asiakkaalle, joka on normaalipainoinen ja jolla on yksi tai useampi ongelma-alue jossa on ylimääräistä rasvakertymää. Yleisimmät rasvaimualueet ovat ylä- ja alavatsa, kyljet, pakarat, reisien sisäsivut, lonkkien alueet, polvien sisäsivut, nilkkojen alueet ja leuanalus. Useammilla asiakkailla on useita ongelma-alueita ja nämä kaikki voidaan yleensä poistaa samanaikaisesti. Ihon tulee olla kimmoisa, tämä mahdollistaa ihon palautumisen tasaiseksi rasvaimun jälkeen.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle rasvaimutoimenpisteestä ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Samalla suunnitellaan yhdessä ns. "rasvaimukartta" alueittain. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavanlääkärin kanssa rasvaimualueista ja koosta ja sinulle piirretään "leikkauskartta" leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

NUKUTUS TAI PAIKALLISPUUDUTUS

Yhden tai kahden alueen rasvaimutoimenpide voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa mikäli alueet ovat pieniä, muuten rasvaimu suoritetaan nukutuksessa.

LEIKKAUS

Nukutuksen tai paikallispuudutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan kehon huomaamattomille alueille noin 0,5 cm kokoisena. Ihon alle rasvakudokseen ruiskutetaan liuosta jotta rasvakudos laajenisi ja pehmentyisi. Ohut ontto putki, jota kutsutaan kanyyliksi asetetaan haavasta ihon alle ja pehmentynyt rasva imetään pois. Haava suljetaan yhdellä tai kahdella pienellä tikillä. Rasvaimualueille asetetaan laajat liimasiteet, sen jälkeen sinulle puetaan päälle joustava liivimäinen vaatekappale, sen voit ostaa Tallinnan klinikalta.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun- alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa voit kotiutua jo illalla. Mikäli leikkaus on tehty nukutuksessa, seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä voimakkaina, ne kestävät noin 2 - 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon tai kahden jälkeen riippuen, käsiteltyjen alueiden koosta. Liimasiteet ja joustava vaate kontrolloivat turvotuksen ja verenpurkaumien syntyä, sekä vähentävät leikkauksen jälkeistä kivun tunnetta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien esineiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon aikana, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai verenpurkaumia. Lymfahieronta edistää parantumista huomattavasti ja se voidaan aloittaa jo vuorokausi leikkauksen jälkeen. Rankkoja harrastuksia kuten aerobic, juoksu, painon-nosto, uinti, ja tennistä, tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

Haavanhoito - imualueidenhoito

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Imualueille asetetut laajat liimasiteet irrotetaan vuokausi ennen ompeleiden poistoa. Parhaiten liimasiteet irtoaa suihkussa. Tikit poistetaan n. 8 - 10 päivän kuluttua. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua tai jos sinulla on lämmönnousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Joustavaa suojaavaa vaatekappaletta tulee pitää leikkaus alueella ainakin 4-5 viikkoa. Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

Arvenhoito - imualueenhoito

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariinivalmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi ja imualue auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi tai imualue voi pigmentoitua tummaksi.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rasvaimutoimenpiteessä riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen rasvaimuleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

Verenpurkauma

Verenpurkauma (mustelma) on rasvaimun yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

Kuume

Kuumetta voi esiintyä rasvaimutoimenpiteen jälkeen muutaman päivän ajan, johtuen kuona aineiden imeytymisestä verenkiertoon rasvaimualueelta.

Rasvaimualueen tuntohäiriö

Joskus voivat rasvaimualueiden pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

LOPPUTULOS

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen voi rasvaimualueiden palautuminen viedä jopa kuusi kuukautta. Palautuminen rasvaimusta on yksilöllistä riippuen mm. siitä, moneltako alueelta ja kuinka paljon rasvakudosta on poistettu. Rasvaimu on tehokas tapa antaa vartalollesi uudet muodot pienin ja huomaamattomin arvin. Tulos on aina pysyvä. Rasvaimu poistaa rasvakudosta, joka ei enää uusiudu. Jos lihot rasvaimun jälkeen, rasva kertyy tasaisemmin ympäri vartaloasi, se ei keräänny epäsuhtaisesti.

Klinikkamme tekee kaikkensa jotta leikkauksesta tulisi juuri sinulle sopiva ja mahdollisimman miellyttävä. Tarkoituksenamme on saada vartalosi näyttämään ja tuntumaan mahdollisimman luonnolliselta ja kauniilta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.

Rasvaimutoimenpiteen tarkoituksena on saavuttaa haluttu ulkonäkö, mutta myös itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Olemme huomanneet että nykyihmiset ovat hyvin valistuneita ja hyvin tietoisia rasvaimu ja vartalonmuotoilu operaatiosta. Teillä on nyt mahdollisuus tilata leikkaus netin välityksellä.

Lisätietoja antaa suoralinja lääkäriin revalclinic@revalclinic.com.

Rasvaimu alueet

Lisätietoja antaa suoralinja lääkäriin revalclinic@revalclinic.com.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------