Banner Liikalihavuuden hoito

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Tiedät ehkä henkilökohtaisesta kokemuksesta, että on hyvin vaikeaa pudottaa painoa omatoimisesti. Viime vuosina hoikkuus ja hoikkana pysyminen on saanut paljon huomiota tiedotusvälineissä. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa yrittävät pudottaa ja kontrolloida painoaan enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Ylipaino aiheuttaa terveyshaittoja. Se saattaa aiheuttaa fyysisiä ongelmia ja sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja tai diabetesta. Lisäksi ylipainoisuudella saattaa olla merkittäviä psyykkisiä vaikutuksia esim. itsetuntoon.

BioEnterics Intragastric Balloon (BIB) -järjestelmä on kehitetty painonpudotuksen apuvälineeksi, joka yhdessä valvotun ruokavalion ja liikuntaohjelman kanssa voi auttaa saavuttamaan painonpudotukseen liittyvät terveydelliset ja esteettiset hyödyt.INDIKAATIOT (hoidonaihe)

BIB-järjestelmä on suunniteltu ihmisille, joiden paino ylittää Metropolitan Life Insurancen painotaulukon (1983) mukaisen ihannepainon vähintään 40 prosentilla ja jotka eivät ole onnistuneet pudottamaan painoaan pysyvästi muilla menetelmillä.

ENNEN TOIMENPIDETTÄ

Suosittelemme henkilökohtaista konsul-taatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle toimenpisteestä ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelman hoitamiseksi. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveyden-tilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu toimenpide. Mikäli asut pääkaupunki seudulta kaukana voi asian hoitaa myös netin kautta. Muista aina ilmoittaa paino ja pituus !!!!!!

Toimenpidepäivänä

Toimenpidepäivänä pitää olla syömättä ja juomatta 5 tuntia !!!

NUKUTUS

Toimenpide suoritetaan laskimosisäisellä, lyhyessä nukutuksessa ja yön yli olet sairaalassa tarkkailussa.

TOIMENPIDE

Pallo viedään vatsaan suun kautta ilman kirurgisia toimenpiteitä. Lääkäri tutkii ensin mahalaukun endoskoopilla. Jos mitään normaalista poikkeavaa ei havaita, lääkäri vie pallon suun ja ruokatorven kautta mahalaukkuun. Pallo on valmistettu pehmeästä ja joustavasta silikonista, ja se asetetaan paikalleen kokoonpuristetussa muodossa.

Mahalaukkuun viety pallo täytetään steriilillä suolaliuoksella käyttämällä pientä palloon liitettyä täyttöputkea (katetria). Kun pallo on täysi, lääkäri poistaa katetrin vetämällä varovasti sen ulkopäästä. Pallossa on itsesulkeutuva venttiili. Tässä vaiheessa pallo kelluu vapaasti vatsassa.

Pallon asettaminen paikoilleen kestää yleensä 20-30 minuuttia.

JÄLKEEN

Heti leikkauksen jälkeen voi esiintyä pahoinvointia, närästystä tai oksennusrefleksiä ota yhteys lääkärin, lääkäri voi määrätä sinulle tilapäisesti lääkityksen näitä oireita vastaan.

Palloa voidaan käyttää kuuden kuukauden ajan. Pidempiaikaista käyttöä ei suositella. Ajan myötä mahalaukun hapot heikentävät pallon materiaalia ja saattavat puhkaista pallon. Jos lääkäri suosittelee pallon käyttöä yli kuuden kuukauden ajan, pallo on vaihdettava uuteen.

Kun käytät palloa, lääkäri saattaa määrätä sinulle vatsahappojen tuotantoa hillitseviä lääkkeitä, jotka auttavat vähentämään vatsan ärsyyntymistä ja pallolle aiheutuvia vahinkoja.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Kaikkiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin liitty odottamattomien, tuntemattomien tai haitallisten reaktioiden vaara, esim. lisääntynyt hapontuotanto joka vahingoittaa ruoansulatuskanavien pintaa, mahahaava, verenvuoto ja perforaatio. Vaikutukset vaihtelevat yksilökohtaisesti.

Jos pallon täyttävässä nesteessä alkaa kasvaa bakteereja, pallon puhkeamisen ja poiston jälkeen suolistoon pääsevä saastunut neste saattaa aiheuttaa tulehduksia, kuumetta ja ripulia.

Jos pallo puhkeaa itsestään se voi kulkeutuan suoliston kautta ulos kehosta. Se voi myös jäädä suoleen ja tukkia sen. Tämä on vakava komplikaatio

LOPPUTULOS

Muista että BIB-järjestelmä on painonpudotuksen apuväline, jota tulee käyttää yhdessä valvotun ruokavalion ja liikuntaohjelman kanssa. Pudotetun painon määrä määräytyy sen mukaan, miten tarkasti noudatat sinulle määrättyä ruokavaliota ja painonpudotuksen pysyvyys sen mukaan, miten hyvin onnistut muuttamaan ruokailu- ja liikuntatottumuksiasi pitkällä tähtäimellä.

Koska mahalaukussa oleva pallo antaa kylläisyyden tunteen, se toimii apuna painonpudotuksessa ja saattaa auttaa määrätyn ruokavalion nuodattamista. Mahdollisuutesi pitää pudotettu paino poissa myös pallon käytön lopettamisen jälkeen paranevat, jos jatkat saman ruokavalion noudattamista ja harrastat riitävästi liikuntaa.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------