Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa näkyviä ulkonäkömuutoksia. Nämä syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena, kasvojen kudosten vanhenemiseen vaikuttaa myös perinnölliset tekijät. Siihen vaikuttavat myös muut ulkopuoliset tekijät auringolle altistuminen, tupakointi, painon-vaihtelu ja jokapäiväinen elämän stressi. Kasvojen lankakohotus ei muuta tätä etenevää prosessia, kuitenkin korjaa tapahtuneita muutoksia ja antaa kasvoille pirteämmän ja nuoremman ilmeen.

Lankakohotus on uusi leikkausmenetelmä - minikirurgia. Menetelmän avulla kohotetaan:

Kuva Piste Roikkuvia silmäkulmia.
Kuva Piste Suupieliä.
Kuva Piste Otsaa.
Kuva Piste Kulmakarvalinjoja.
Kuva Piste Leukakulman "hamsteripusseja".

Lankakohotuksessa käytetään itsestään sulavia väkäslankoja, sitä materiaalia on käytetty kirurgiassa useita vuosia. Langat sulavat itsestään ihon alla 9-12 kuukautta.
Lankakohotusleikkaus sopii parhaiten 40 – 50 vuotta vanhoille, mutta tarvittaessa myös nuoremmille tai vanhemmille.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle kasvojen lankakohotusleikkauksesta ja sen kulusta, samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.
Mutta mikäli asut kaukana konsultaatiopisteestä, voit lääkärille lähettää kuvat netin kautta arvioitavaksi, arvioidaan onko sinulle sopiva tämä tyyppinen leikkaus ja samalla saat hinta arvioon toimenpiteestä. Kuvat pitäisi olla otettu seuraavalla tavalla.

Kasvokuva Kasvokuva

LEIKKAUS

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja pääset samana päivänä kotiin, ihon alle lihasten päälle pujotetaan neulan avulla sulavia väkäslankoja ja lankoja kiristetään niin että myös veltostunut kudos nousee hoitoalueella. Lankoja laitetaan useita hoitoalueelle niin että saadaan hyvä lopputulos.


Väkäslankojen alueet Väkäslanka
Väkäslankojen alueet Väkäslanka

Leikkauksen jälkeen langan päät voidaan katkaista tai vaihtoehtoisesti teipataan ja teipit irrotetaan kolmen päivän kuluttua.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Leikkauksen jälkimäisenä päivänä ei välttämättä tarvitse sairauslomaa, mutta hyvä olisi muutama vapapäivä leikkauksen jälkeen. Kivut kasvoilla on vähäisiä. Toimenpiteen jälkeen kasvoissa on hieman turvotusta, kiristävää tunnetta ja pieniä mustelmia mutta useimmat henkilöt on seuravana päivänä esiintymiskelpoisia. On tärkeää välttää ponnisteluja ja fyysistä rasitusta viikon ajan, syö viikon ajan pehmeätä tai juoksevaa ruokaa mikäli toimenpide kohdistui alaleuan seutuun. Kahden viikon jälkeen voit saunoa, uida ja harrastaa liikuntaa. Raskas fyysinen ponnistus on suositeltavaa vasta 1 kuukauden kuluttua.

Lankakohotus kestää usean vuoden riippuen elämäntavoista, iästä ja ihmisen kudostyypistä.

Lankakohotus ei sovi hyvin ohuelle iholle, ärtyneelle iholle ja henkilölle joka saa voimakkaita allergisia reaktioita.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Kasvojen lankakohotusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen mahdollisuus on olemassa.

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Tulehdus hoidetaan nykyaikana tehokkailla antibiooteilla.

Verenpurkauma

Verenpurkauma (mustelma) on kasvojen lankakohotusleikkauksen yhteydessä vähäinen. Veren-purkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään.

Kasvojen lankakohotus lankojen hylkiminen

Hylkiminen on erittäin harvinainen, mutta mahdollinen erittäin yliherkillä henkilöillä.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------