Banner Kasvojenkohotusleikkaus

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikka-kirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikka-kirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa näkyviä ulkonäkö muutoksia. Nämä syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena, kasvojen kudosten vanhenemiseen vaikuttaa myös perinnölliset tekijät. Siihen vaikuttavat myös muut ulkopuoliset tekijät auringolle altistuminen, tupakointi, painonvaihtelu ja jokapäiväinen elämän stressi. Kasvojen kohotusleikkaus ei muuta tätä etenevää prosessia, kuitenkin korjaa tapahtuneita muutoksia ja antaa kasvoille pirteämmän ja nuoremman ilmeen. Tavallinen kasvojen kohotusleikkaus on suunniteltu korjaamaan kaulan, alaleuan seudun, poskiseudun veltostumisen. Kasvojen kohotusleikkaus yleensä tehdään nukutuksessa, mutta on myös mahdollista suorittaa paikallispuudutuksessa.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle kasvojen kohotusleikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavanlääkärin kanssa kasvojen kohotusleikkauksesta ja sinulle piirretään "leikkauskartta" leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

LEIKKAUS

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan piilotetuille alueille korvan seutuun ja sen taakse kuin vieressä olevassa kuvassa. Iho nostetaan ja irrotetaan alla olevasta rasvasta ja lihaksista, lihaksia ja lihaskalvoja kiinnitetään uudelleen niin, että kasvojen muoto korjaantuu, samalla poistetaan ylimääräinen iho ja samoin voidaan muovailla rasvaimulla ihonalaista rasvaa. Haavoille asetetaan ompeleet ja siteet.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailunalaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 2 - 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo 3 viikon jälkeen. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Rankkoja harrastuksia kuten aerobic, juoksu, painonnosto, uinti ja tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

Haavanhoito

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Viiden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Sen jälkeen on sinun pestävä tukka ja suihkutettava haavojen seutu hyvin että vanhat veri hyytymät poistuvat, aseta haavoille uusi side. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua, varo että silmälasien sangat eivät hiero korvien takana olevia haavoja. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto kasvojen kohotusleikkauksessa on aina yli 10 vuorokautta. Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

Arvenhoito

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariini valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Kasvojen kohotusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen kasvojen kohotusleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot

Verenpurkauma

Verenpurkauma (mustelma) on kasvojen kohotusleikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

Kasvojen kohotusleikkausalueen tuntohäiriö

Joskus voivat kasvojen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

LOPPUTULOS

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta kolmen - kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Sairaslomaa tarvitaan noin kolme - neljä viikkoa.

Kasvojen kohotusleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------