Banner Hörökorvaleikkaus

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Hörökorvien korjausleikkaus on (kosmeettinen) kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on kääntää ulospäin osoittava (höröttävä) korvanlehti luonnolliseen asentoon. Toimenpiteellä voidaan korjata hörökorvat eikä ikärajaa operoitaville asiakkaille ole. Leikkaus voidaan tehdä pelkästään esteettisistä syistä.

ENNEN LEIKKAUSTA

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle hörökorvien korjausleikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavanlääkärin kanssa hörökorva leikkauksesta ja sinulle piirretään "leikkaus-kartta" leikkausalueelle. Leikkaus suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa, mikäli toimenpide suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

LEIKKAUS

Hörökorva leikkauksen viilto tehdään korvanlehden taakse, jolloin näkyviä arpia ei jää korvanlehden suoristuttua. Myös korva lehden rusto-osa korjataan ja ommellaan. Haava suljetaan yhdellä ihon sisäisellä langalla, joskus tarvittaessa lisätään muutama yksittäinen ommel.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Leikkauksen jälkeen tulee käyttää tukisidettä tai pantaa 1-2 viikon ajan. Käsitelty alue täytyy pitää kuivana ja puhtaana. Tikit tulee poistaa 10 - 14 päivän kuluttua operaatiosta, minkä jälkeen on vielä hyvä pitää korvien yli ulottuvaa nauhaa tai pantaa esimerkiksi kotioloissa ja öisin. Korvat tulevat hieman nousemaan ulospäin operaation jälkeen, mutta se tulee olemaan vain murto-osa verrattuna aikaisempaan tilanteeseen.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sitä voi hoitaa antibiooteilla.

Verenpurkauma

Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään.

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------