Banner Emättimen korjausleikkaus

Emättimen kavennusleikkaus ja häpyhuulien pienennys-leikkaus (Vaginoplastya)

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

YLEISTÄ

Emättimen sidoskudos ja lihakset venyvät aikaa myöten, yleensä tämä on geneettistä laatua ja alkaa 30 v. lähtien, sitä edesauttavat useat synnytykset ja emättimen repeämät synnytyksen jälkeen. Ongelma on hyvin yleinen ja monelle häiritsevä, edelliseen voi liittyä myös häiritsevästi suurentuneet häpyhuulet.

INDIKAATIOT (hoidonaihe)

Hoitoindikaatio on kaikille naishenkilölle jotka tuntevat edellisen häiritseväksi.

ENNEN TOIMENPIDETTÄ

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle toimenpisteestä ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelman hoitamiseksi. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu toimenpide. Mikäli asut pääkaupunki seudulta kaukana voi asian hoitaa myös netin kautta.

Toimenpidepäivänä

Toimenpidepäivänä pitää olla syömättä ja juomatta 5 tuntia !!! koska leikkaus on nukutuksessa.

NUKUTUS

Toimenpide suoritetaan lyhyessä nukutuksessa ja yön yli olet sairaalassa tarkkailussa.

TOIMENPIDE

Leikkauksessa emättimen sisäpuolelta poistetaan veltostunutta kudosta joka parantaa emättimen tiukkuutta. Myös häpyhuulia voidaan muotoilla. Leikkaus kestää noin tunnin. Leikkauksessa käytetään itse- sulavia lankoja, langat hajoa usean viikon ajan ja niitä ei tarvitse poista.

JÄLKEEN

Jonkun verran särkyä, arkuutta ja kiristävä tunneta saattaa olla ensimmäisen viikon aikana. Leikkauksen jälkeen tulee kiinnittää eritystä huomiota hygieniaan, toipuminen vie muutaman viikon jonka aikana yhdyntää tulee välttää.

RISKIT JA KOMPLIKAATIOT

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Emättimen kavennusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodoa, tulehdusta voi esiintyä sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

LOPPUTULOS

Naisen emättimen muoto ja tiukkuus ovat olennainen osa naiseutta. Näin ollen silla on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Leikkaustarve tulee aina lähteä asiakkaasta itsestään.

Lääkäri vastaa kysymyksiin revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------
Reval Clinic - KT Kliinik
Kaluritee 5A Tallinn ESTONIA (toimilupa L-02008)
Email: revalclinic@revalclinic.com

----------------------------------------------------------------